Després de l’èxit de Bola de Drac Z: Battle of Gods, Akira Toriyama va decidir escriure una seqüela per acabar de donar introducció a la nova sèrie televisiva: Bola de Drac Super, la qual encara no ha arribat a Espanya, però el manga arribarà al Gener de 2017 a mans de Planeta Còmic. Bola de Drac Z: La Resurrecció de Freezer (DBZ: La Resurrecció de F) porta de tornada a un dels enemics més emblemàtics de la saga de DBZ. De nou, la història es repeteix i, la veritat, encara que el llargmetratge sigui visualment increïble la història deixa molt a desitjar perquè, entre altres coses, té un desenllaç massa predictible. Però, això sí, podrem gaudir de la història amb les veus originals de la sèrie Bola de Drac Z, a excepció del doblador que donava vida a Cor Petit, ja que va morir. Els records de la infància estaran a flor de pell.

Un espectacle visual

DBZ: La Resurrecció de F segueix molt de prop els passos de la seva predecessora, comentada anteriorment, i aconsegueix fins i tot superar-la. A part que es tracti d’un llargmetratge i no d’un episodi normal i corrent de vint minuts i, tot i que no es va estrenar a casa nostra en 3D i només vam poder gaudir-la en 2D, la cinta té un disseny i color espectaculars. Un disseny que permet recrear unes escenes de combat per llevar-se el barret, variant i aportant una immensa quantitat de nous plans per narrar-los. Destacar els acostaments de càmera quan Goku i Freezer estan en plena lluita, perquè sembla que els cops estiguin plovent sobre tu tot i ser un simple espectador.

Costa de creure que veiéssim el mateix enfrontament entre els dos rivals anys enrere d’una manera més pausada i amb una qualitat que està a anys llum de la de DBZ: La Resurrecció de F. A més, no només veurem amb imatge “renovada” a Goku, Freezer o Vegeta, sinó que també tornarem a retrobar-nos amb personatges de Bola de Drac original com el Mestre Muten, el qual tindrà un paper igual d’important que el de Son Gohan o Cor Petit. La tercera edat, per tant, seguirà donant canya en aquest llargmetratge. També estarà Jaco present, personatge que vam poder conèixer mitjançant el seu propi manga en una mena de preqüela al món de Bola de Drac. Per tant, és una cinta que engloba personatges de totes les sagues: des Bola de Drac fins Bola de Drac GT.

dragon-ball-z-la-resurreccion-de-freezer-escena-1-770x460

Un argument no tan impressionant

Si bé és veritat que és una meravella poder veure com els personatges han canviat, evolucionat i augmentat el seu poder al llarg dels anys, també és una pèrdua de temps realitzar un combat entre Freezer i en Son Goku a hores d’ara de la pel·lícula. A Dragon Ball GT, es va poder veure com els dolents de la saga de Bola de Drac Z ressuscitaven momentàniament i, de la mateixa manera, com els protectors de la Terra els eliminaven amb una senzillesa abismal. Ara, per justificar que Freezer pugui fer front a Goku, el senyor del mal pot adquirir una nova forma que li dóna tot el poder al què pot aspirar: Golden Freezer -que us recordarà al seu germà Cooler, sens dubte-.

I, compte, amb això no estic dient que DBZ: La Resurrecció de F no valgui la pena o sigui un mal llargmetratge, simplement que era totalment innecessari. És una cinta que s’utilitza perquè veiem que ara Goku i Vegeta poden treballar junts -i, de fet, ho han de fer per derrotar als seus futurs rivals- i que el seu poder és gairebé inabastable. D’altra banda, el paper que Bills ocuparà en el film serà un tant decebedor, perquè, si fem memòria, ell mateix volia enfrontar-se a Freezer després del seu despertar enllà en Bola de Drac Z: Battle of Gods. No obstant això, opta per esperar i veure si kakarot i el príncep dels Saiyans són capaços de deixar de banda les seves diferències i unir-se per derrotar el seu etern rival. Potser, a un personatge com aquest, se li podria haver tret més suc.

I, per si fos poc, si en anteriors sagues alguns personatges ja no podien fer res en combat i quedaven desaprofitats –recordem la saga Cell-, aquí la cosa es porta al límit. Cor Petit, Son Gohan i altres membres de l’equip només serveixen per lluitar contra l’exèrcit de Freezer i poc més. Els únics que poden fer quelcom són els dos protagonistes que llueixen un nou pentinat blau. Per tant, encara que resulti increïble poder veure a personatges d’altres sagues en aquest film, et deixa amb les ganes de la seva veritable utilitat com abans.

Veredicte

És un bon llargmetratge de Bola de Drac, presentant com serà el modus operandi de la nova sèrie televisiva Bola de Drac Super, és a dir, més dinàmica, més espectacular pel que fa a combats i amb millores notables en l’àmbit visual. DBZ: La Resurrecció de F deixa bon gust de boca a aquells que siguin veritablement fans de Bola de Drac. Ara bé, aquesta no és una cinta per a qualsevol casual ja que pot arribar a ser, en mans equivocades, molt repetitiva i avorrida, a causa que segueix la mateixa estructura que la saga Freezer: entrenament, combat, moment de tensió màxima i desenllaç feliç.

El millor: l’espectacle visual que ofereix, els combats i els personatges de Bola de Drac original de nou en acció. Els tocs d’humor també són un plaer.

El pitjor: la història és més del mateix i alguns personatges queden desaprofitats. La música ha deixat de ser un element clau.

1 Comentario »

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s