Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen van demostrar que no cal ser un cineasta expert per a realitzar una bona pel·lícula capaç de transmetre un profund missatge sense la necessitat d’ un gran pressupost.  El que en un principi anava a ser un simple projecte de final de grau, va acabar convertint-se en una cinta memorable dins del cinema d’autor català. Dirigit i escrit per elles mateixes, Les Amigues de L’Àgata narra les vivències juvenils de quatre amigues, l’Àgata (Elena Martín), l’Ari (Marta Cañas), la Mar (Carla Linares) i la Carla (Victòria Serra), que han acabat l’escola i que estan donant les primeres passes al món universitari.
Durant 70 minuts, la càmera farà que ens sentim un més dins d’aquest petit grup de quatre noies acompanyant-les a  festes, viatges i sortides espontànies a la Costa Brava amb un conjunt de primers plans, plans fixes i generals, on es veu clar que les joves directores han apostat per un estil més tradicional americà per donar més importancia als sentiments i expressions de les protagonistes que del seu voltant. Tornant així enrere en el temps quan es va descobrir l’importància del actor dins del llargmetratge i que l’únic que calia per fer més realista la seva interpretació era apropar la càmera al seu rostre. Però el que realment importa no és el tipus de cinta “low cost” que han fet servir, sinó el missatge del pas de la joventud a la maduresa que transmet Les Amigues de L’Àgata. D’alguna manera, les directores i guionistes han representat l’important pas que qualsevol persona realitza un cop ha d’entrar a la universitat i ha de deixar de banda tot allò que l’ha acompanyat durant tants anys a l’escola.

Mitjançant la protagonista, l’Àgata, veurem de primera mà com una persona realitza aquest pas de maduresa on ja no importa tant el sortir de festa, els nois i les amigues de l’escola, sinó el trobar les passions d’un mateix i allò que el fa realment feliç. Cada un dels personatges principals té un caràcter diferent per tal de poder diferenciar-los, representant de la mateixa manera els tòpics que més caracteritzen al jovent d’avui en día. En sí, és un llargmetratge que aconsegueix empatitzar molt profundament amb l’espectador, ja que en major o menor mesura, qualsevol ha viscut alguna situació similar per les que passa la protagonista o simplement ha hagut de fer un pas endevant i no deixar-ho tot enrere per començar de cero. De tal manera, que la cinta fa que et sentís identificat en determinades situacions i es pugui entrar en comunió més íntima amb l’Àgata i amb l’ambient que l’envolta.

Les Amigues de l’Àgata és l’essència mateixa del cinema d’autor. Un cinema que pretén donar més importància al fons que a la forma perquè puguem gaudir realment d’un viatge d’emocions, en aquest cas, acompanyant l’Àgata en una  història d’evolució personal.

Veredicte

El millor: La simpliciat de la cinta i el fort missatge que transmet.

El pitjor: Pot fer-se aborrida en moments determitats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s