Danny Boyle, basant-se en la novel·la d’Irvine Welsh, va portar al 1996 una cinta que reflectia perfectament els vicis que regnaven pels carrers i el gran boom que va suposar l’heroïna en aquell moment. Trainspotting es va convertir en pel·lícula de culte gairebé a la velocitat de la llum, tant per la seva temàtica com per la seva frescor i el seu estil d’art pop.
20 anys és el temps que ens separa des d’aquella meravellosa, però sobrevalorada, cinta. Després de dues dècades, el mateix equip que va realitzar-la; Danny Boyle (direcció), John Hedge (guió) i Andrew MacDonald (producció) ens porta la segona part de la història dels quatre heroïnòmans més famosos del cinema modern i contemporani. Per a aquesta ocasió, Boyle ha decidit deixar per un segon pla la droga i el sexe per centrar-se en com la societat ha evolucionat des d’aleshores i els nous vicis que han aparegut. S’ha deixat de banda la xeringa per donar pas al perillós món addictiu de les xarxes socials.

Tot i que la temàtica està força encertada adaptant-se a la realitat, Trainspotting 2 no és res més que un exercici de nostàlgia cap aquells anys 90. El film es fa molt lent i repetitiu a partir de la fi del seu primer acte, que com es pot deduir es el que realment interessa; el retrobament dels protagonistes, en la crisi dels cinquanta, que s’endinsaran en una última aventura tots plegats. El que sí es pot destacar és la magnífica tria que ha realitzat l’equip per la banda sonora de T2, plena de peces que l’omplen de ritme i moments memorables acompanyant diàlegs plens d’humor.

Però, en curt, Trainspotting 2 compleix molt just el seu propòsit de passar una bona estona al cinema i, més que veure una segona part de l’entrega de 1996, ens refresca aquesta última amb el seu compendi abusiu de flashbacks i plans calcats que fan que aquesta seqüela perdi tota originalitat.

 

Veredicte

El millor: Tornar a retrobar-se amb els personatges protagonistes. La BSO.

El pitjor: Es fa força lenta a partir de la meitat de la cinta. Beu massa de la seva predecessora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s